Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                                                                       Stargate

                                avagy a világ legjobb sorozata

     
            

Kép

 

   Aki szereti a sci-fi-okat annak bátran ajánlom a világ LEGJOBB sorozatát, a csillagkaput.

            Tartalma:

Daniel Jackson az archeológus az egyiptomi piramisokat tanulmányozza, és az ősi írásokat próbálja lefordítani. Mikor ez valamennyire sikerül neki arra jön rá, hogy a hatalmas építmények valójában egy ősi nép a Goa'uld-ok űrhajóinak leszállópályái, nem pedig temetkezési helyek. Ezért természetesen mindenki őrültnek tartotta. Pár évvel később azonban egy egyiptomi ásatáson felfedezték az első csillagkaput.

A második világháború alatt jöttek rá hogyan működik, és egy kutató átlép a gyűrűben lévő vízszerű anyagon, de ekkor a kapuból eltűnik az ismeretlen agyag, és a kísérletet kudarcként könyvelik el, és mivel nem tudják mi lett a kutatóval, egy időre felhagynak a próbálkozással. 1990-ben újra működésbe hozzák a kaput,és Dr.Daniel Jackson megfejti, hogy mit jelentenek a kapun az ábrák valójában csillagképek.

Rájönnek, hogy a kapuval világok,galaxisok közt utazhatnak, ám egyenlőre csak az abydosra tudnak eljutni, ahol először egy barátságos néppel, de aztán a "gonoszokkal", az úgynevezett goa'uld-okkal, és a jaffákkal(ejtsd:goaudokkal és dzsaffákkal).

 

Ha többet szeretnél tudni róla nézd meg a másik oldalam!!


 

 

     

 

 

 

 

 

                                    

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.